طريقه سهله وبسيطه لعمل الكاتشب البيتي

مفيش انظف ولا اسهل منه
المقادير :
- كيلو طماطم
- ثلث كوب سكر
- ثلث كوب خل
- 3 ملاعق طعام نشا
- ملح + بابريكا عشان تخلي اللون احمر اوي
ممكن نضيف شطة ويبقى كاتشب حار


طريقة التحضير:
نضرب الطماطم ونصفيها كويس ونرفعها على نار متوسطة حوالي ثلث ساعة لغاية ما تتقل شويه بشكل ده
*************************
نضيف السكر والخل والملح والبابريكا ونقلب كويس
نذوب النشا في الماء ونضيفه بالتدريج للطماطم
هتلاقى الطماطم تقلت بشكل ده
واول ما يبدأ يغلي ويتقل نطفي النار وننتظر لما يبرد ونحطه في برطمان في الثلاجة
الكمية الكبيرة دي اتكلفت اقل من 6 جنيه وفي منتهي النظافة وطعمها رائع بدون مواد حافظة ، وممكن استبدال السكر بسكر دايت ويبقى كاتشب دايت  
هتبقى بالشكل ده

0 التعليقات

اظهر تعليقات : جوجل بلس او تعليقات بلوجر